Första gången jag träffade författaren Sylvia Lidén Nordlund var på Bokmässan i Göteborg för några år sedan. Jag hade gjort en förstakapitel-analys av ett av hennes pågående bokprojekt som senare blev en roman. Redan då blev jag nyfiken på Sylvias författarskap och inte minst på hennes huvudkaraktär Mia, en kvinna mitt i livet som utsätts för en rad prövningar.
I morse träffade jag åter Sylvia när hon var gäst på min digitala kvinnohistoriska frukost – och det blev ett både intressant och inspirerande samtal, där Sylvia delade med sig av sin egen författarresa och hur hennes skrivprocess ser ut.
Utöver att Sylvia har medverkat i en rad antologier har hon skrivit en romantrilogi: Allt det du måste (2017), Om du bara vågar (2018) och Det enda du behöver (2019), varav alla böcker har fått väldigt fina recensioner. Ord som nämns av recensenterna är bland annat ”igenkänning”, ”värme” och ”konflikthantering”.
Förutom att vårt samtal handlade om Mia, som är vad man skulle kunna kalla en ”duktig flicka” som försöker anpassa sig till omgivningens alla krav och måsten, kom vi även in på ämnen som förändring, försoning och acceptans. I romantrilogin genomgår Mia nämligen både en yttre och inre resa.
Precis som bokbloggarna Systrarna boktokiga skriver Om allt det du måste så behandlar Sylvia ”sånt man inte pratar om” och om romanen Om du bara vågar skriver författaren Charlotta von Zweigbergk att Sylvia ”beskriver så bra hur det är att vara kvinna.” Och jag kan inte annat än att hålla med.
Håll ögon och öron öppna, för nu håller Sylvia på med ett nytt skrivprojekt – alldeles säkert är Sylvia en författare som vi kommer att få se och höra mycket mera av.
Här kan du läsa mer om Sylvia och hennes böcker.
Sylvia har även en författarsida på Facebook som du hittar här.
Tack Sylvia för din medverkan i dagens frukost – och tack till er som var med och titta och ställde frågor! Hoppas vi ses nästa vecka igen – då blir det på en annan tid som passar bättre för dig som jobbar – men mer om det imorgon.
Tack Helena, så inspirerande frågor och så roligt att möta alla intresserade deltagare! Ett väldigt trevligt initiativ, att ha ”kvinnohistorier” som tema för dessa möten!
Hej Sylvia! Tack för de fina orden – och stort tack för att du ville vara med! Tycker det blev ett superinspirerande samtal. 🙂