Prislista

Lektörsläsning

1 495 kr i startavgift + 14 öre per ord. 

I tjänsten ingår många utförliga kommentarer i manuset som hjälper dig vidare och ett utlåtande på minst fem A4-sidor. I tjänsten ingår även att jag svarar på frågor och funderingar som du kan ha efter att du har fått tillbaka ditt lektörsutlåtande. 

För lektörsläsning av manus med text och bild, kontakta mig för offert.

Förstakapitel-analys

1 495 kr.

I tjänsten ingår utförliga, löpande kommentarer i texten och ett utlåtande på cirka fyra A4-sidor. Ditt första kapitel får innehålla max 2 500 ord (men jag är inte jättepetig när det kommer till antal ord i ett första kapitel).

Skrivcoaching

25 öre per ord. Ingen startavgift utgår.

I tjänsten, som ofta pågår under en längre tid, ingår kontinuerlig textrespons, råd, pepp och tips på hur du kan komma vidare i ditt skrivande.  Jag följer med dig som stöd i ditt skapande. Du får utförliga kommentarer på varje sida du skickar in samt ett utlåtande, där längden beror på hur många sidor du har skickat in.

Respons på separata texter eller noveller

999 kr i startavgift per text eller novell + 14 öre per ord.

I tjänsten ingår utförliga, löpande kommentarer i texten och ett utlåtande på cirka fyra A4-sidor, där jag tar hänsyn till exempelvis de komponenter som är viktiga för den typ av text du skrivit. 

Redaktörstjänst

Paketpris

I grundavgiften på 35 000 kr ingår redigering av max 65 000 ord. Därefter: 29 öre per ord.

Observera att det som ingår i tjänsten är en första genomläsning av ditt manus, varefter du får en utförlig handlingsplan, två redaktörsrundor och en sista runda för finputsning av texten.

Den totala arbetstiden beror på manusets längd och typ av bok.

En redakörsgenomgång

Du kan även välja att låta mig gå igenom ditt romanmanus eller din facklitterära text en gång. Då ingår först en runda där jag ger dig en utförlig handlingsplan med utvecklingsförslag efter att ha gått igenom texten innan redaktörsrundan startar.

Glöm dock inte att en redaktörsrunda sällan är tillräckligt. Desto djupare ner i texten man kommer desto fler saker och frågor att ta ställning till uppstår i regel alltid.

Pris: 19 000 kr för max 65 000 ord. Därefter 29 öre per ord.

Två redaktörsgenomgångar

För att ditt manus ska bli så bra som möjligt läser jag först igenom texten en gång och ger dig en utförlig handlingsplan. I den här tjänsten gör jag inte bara en utan två redakörsgenomgångar – detta för att ditt manus verkligen ska hålla hög kvalitet.

Pris: 30 000 kr för max 65 000 ord. Därefter 29 öre per ord.

Spökskrivning

Vill du ha hjälp med att skriva en roman, eller kanske bara några scener? Då finns jag även där för dig.  Generellt sett är priset 700 kr per sida (räknat på 350 ord per sida), men kontakta mig gärna för offert.

Manus-samtal

800 kr per timme. Vill du ha kommentarer på en text, som du skickar in i förväg, är priset 25 öre per ord.

Kostnadsfritt första möte

Vill du veta om jag är rätt lektör, redaktör, skrivcoach eller spökskrivare för dig? Då kan du prata med mig via Zoom. Jag bjuder nya författare som är nyfikna på att arbeta med mig på ett 30 minuter långt Zoom-möte där du kan ställa frågor och diskutera ditt manus. Kontakta mig för mer information.

Hur formaterar du din text innan du skickar in den?

Jag tar endast emot text i digitalt format i Word. Skicka din text i Times New Roman i 12 p och med 1,5 i radavstånd.

Konfidentialitet

Hos mig är ditt manus säkert. Jag förbinder mig att inte yppa något om ditt manus, diskutera manuset med andra eller sprida information om det du skriver vidare.

Väntetid

Ofta är det lite väntetid innan jag kan ta mig an ditt manus. Då kan du passa på att finputsa din text. Det är även bra att låta ditt manus vila ett tag, för att du på så sätt ska få perspektiv på det du skrivit. Kontakta mig gärna för mer information om när jag kan ta mig an din text. Varmt välkommen att boka in en tid!