Bokcirkel + skrivkurs = sant

Bokcirkel + skrivkurs = sant är en kombinerad och inspirerande bokcirkel och skrivkurs som pågår under ett års tid, med paus i juli och augusti 2022.

En roman – tio berättartekniska komponenter

Tillsammans kommer vi att läsa och studera en roman: Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri, för att se hur författaren berättartekniskt har gått till väga när han skapat sin roman och hur du kan inspireras av detta i ditt eget skrivande.

Varje månad under ett år – med paus för juli och augusti – fokuserar vi på ett tema, som story, struktur, språk, karaktärer med mera – se planering och datum nedan.

Ett Zoom-möte i månaden plus en arbetsbok

Vi ses via Zoom en gång i månaden. Inför mötet får du en arbetsbok med frågor att fundera över. Under mötet diskuterar vi dels hur författaren har gått till väga och dels hur du själv skapar de olika komponenterna som ingår i en välskriven roman. Mötena äger alltid rum på en torsdag kl. 18.00 och varar till cirka 20.30–21.00 inkl. en paus.

En skrivövning vid varje Zoom-möte

Varje möte avslutas med en skrivövning.

Inspelad film varje månad

Varje månad (före vårt möte) får du även tillgång till en inspelad film med tips och råd om ämnet vi fokuserar på under respektive månad.

Medlemskap i en Facebook-grupp

Du blir även inbjuden till en Facebook-grupp där du kan fortsätta diskutera, ställa frågor, lägga ut egna tips med mera.

Begränsat antal platser

Observera att platsantalet är begränsat. Max tio personer kan vara med, detta för att alla ka få utrymme att diskutera och så klart för att alla också ska känna sig trygga och kunna lära känna varandra.   

Datum och tema för träffarna

Du kommer även att få en arbetsbok med frågor att fundera på i god tid före varje möte samt få se en inspelad film.

20 januari – Välkomstträff

3 februari – Story

24 februari – Struktur

17 mars – Karaktärer

14 april – Berättarperspektiv

19 maj – Språk och bildspråk

16 juni – Dialog

15 september – Gestaltning

13 oktober – Miljö

17 november – Detaljer

15 december – Att skapa ett första kapitel

December (datum bestäms gemensamt) Avslutningsträff

Pris: 3 199 kr. Obs att det endast finns tre platser kvar.

Hur bokar du din plats?

Välkommen att boka din plats genom att mejla mig på följande adress: helenahansentexta@gmail.com för betalning via faktura.

Varmt välkommen att vara med!

Om romanen Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri

Så här står det om romanen på bokus.se:

Allt jag inte minns är en roman om kärlek och ekonomi. Om vänskap och våld. Om Samuel som lever vidare i allas minnen, nu när Vandad sitter inspärrad, Laide har lämnat landet och huset är förstört.

Ett antal öden krockar i rasande fart i dagens Stockholm. Bakom alla röster om Samuel skymtar en person på flykt från sig själv. Vems minnesbilder går att lita på? Och vad döljer sig i det som vi inte minns?

Jonas Hassen Khemiri har skrivit en oförglömlig kärleksberättelse om vår hypersnabba tid, om priset vi människor betalar för att leva tillsammans.

Romanen vann Augustpriset 2015.

Så här står det om romanen på Augustprisets hemsida:

Hur dog Samuel och varför? Jonas Hassen Khemiris gestaltning av minnets och vittnesmålens bedräglighet är spännande som en thriller.

Men romanen är också en kärlekshistoria och en berättelse om våld, oförlåtliga svek och ekonomins makt. En okonventionell romanstruktur där flera olika röster tecknar porträttet av huvudpersonen.

Allt skrivet på en raffinerat nedtonad prosa där de papperslösas och kriminellas skuggtillvaro kolliderar med Solsidan i ett stenhårt och hektiskt Stockholm.