Jag är även engagerad som litterär ledare för nätverket Kvinnohistorier, som startades 2020 av författaren Annika Andebark. Konstnärlig ledare är folkloristen och scenkonstnären Anna Vild.

Tillsammans vill vi lyfta fram historier om kvinnor – både skrivna och oskrivna – från dåtid til nutid. .

Här kan du se vilka event vi har på gång

Digital bokmässa den 17 oktober 2020

Den 27 juni 2020 arrangerade vi den första digitala kvinnohistoriska bokmässan i Sverige – och det blev en succé. Cirka fyrtio föredragshållare höll inspirerande samtal på fyra olika scener: en kvinnohistorisk scen, en skrivpepp-scen, en scen för Hoi förlag och en hälsoscen.

Läs mer om mässan här och på Annika Andebarks sida.

Nästa digitala bokmässa den 17 oktober 2020

Vi är fortfarande euforiska efter juni månads välbesökta digitala bokmässa. Den 17 oktober 2020 arrangerar vi därför en ny digital bokfestival. Håll utkik efter mer information! Program kommer inom kort.

Kvinnohistoriska kvällsfikor hösten 2020

I vårt koncept ingår även digitala kvinnohistoriska kvällsfikor, som jag håller i. Även där vill vi lyfta fram historier om kvinnor – skrivna som oskrivna – från dåtid till nutid. Bland annat får du träffa författare som berättar om sina böcker. Samtalen äger rum på onsdagskvällar kl. 20 på plattformen Zoom.

Observera att från och med den 9 september föregås fikorna av ett försnack som startar kl. 19:45.

Tema trolldomsprocesser

Temat för september månads fikor är de nordiska trolldomsprocesserna, även kända som häxprocesserna. Då kommer du att få träffa såväl svenska som åländska och norska författare som berättar om sina böcker

Du hittar hela programmet för september månad här.

I min webbutik kan du köpa både enskilda biljetter samt terminskort för höstens fikor.

Varmt välkommen att vara med!

Kontakta mig gärna om du vill vara med som gäst!