Jag är även engagerad i nätverket Kvinnohistorier, som startats av författaren Annika Andebark, folkloristen och scenkonstnären Anna Vild och mig. Tillsammans vill vi lyfta fram historier om kvinnor – både skrivna och oskrivna – från dåtid til nutid.

Här hittar du länken till kvinnohistoriers hemsida.

Den 27 juni 2020 arrangerar vi en digital bokmässa med fyra scener: en kvinnohistorisk scen, en skrivscen, en scen för Hoi förlag och en hälsoscen. Biljett till mässan och inträde till alla scener kostar enbart 295 kr. Du kan köpa biljett i min webbutik.

I vårt koncept ingår även digitala kvinnohistoriska frukostar som jag håller i. Även där vill vi lyfta fram historier om kvinnor – skrivna som oskrivna – från dåtid till nutid. Mötena äger rum på plattformen Zoom.

Den 20 maj kl. 08.00–09:00 träffade vi författaren Annika Andebark och samtalade om hennes suggestivt prosalyriska roman “Oväsen i Älvdalen”, där hon lyfter fram och gestaltar den dolda historien om häxprocesserna i Älvdalen.

Så här ser programmet ut för de digitala kvinnohistoriska frukostarna:

27 maj kl. 08:30–09:30 – Desirée och Kjellberg och Annika Andebark

Författare Annika Andebark samtalar med Desirée Kjellberg, som är chef på Fängelsemuseet i Gävle, om den påstådda häxan Katarina Bure. De pratar även om tortyr och om förvaringen av de häxanklagade kvinnorna.

3 juni kl. 08:30–09:30 – Sylvia Lidén Nordlund

Författaren Sylvia Lidén Nordlund berättar om sin huvudperson Mias inre och yttre resa samt sin egen författarresa. Hon berör också hur våra måsten begränsar oss, hur viktigt det är att våga förändras och hur försoning och acceptans kan ge lugn i själen. Trilogin om Mia finns även som ljudbok. 

10 juniJohanna Willmark

17 juniSusanne Holm

24 juniCarina Karlsson

Biljetter kan du köpa i min webbutik.