Book clubs

Att vara med i en bokcirkel är ofta ett spännande sätt att upptäcka nya böcker och författarskap, samtidigt som bokprat öppnar upp för nya perspektiv. Är du själv en skrivande person kan du även lära dig mycket genom att studera och diskutera hur andra författare har gått till väga när de skapat sina verk.

Under våren 2022 arrangerar jag inte mer än tre bokcirklar. Alla bokträffar avslutas med en eller flera skrivövningar baserade på boken vi läst – och du är varmt välkommen att vara med!

En bokcirkel som är en inspirerande skrivkurs

En av bokcirklarna sträcker sig över ett år (tio månader med paus i juli och augusti). Den liknar också mer en inspirerande skrivkurs. Här läser vi en roman och fokuserar på olika teman varje månad, som exempelvis story, struktur, språk och karaktärer, för att se hur författaren i fråga har gått till väga.

Välkommen att läsa mer om Bokcirkel + skrivkurs = sant här.

Genusbokcirkel 1 och Genusbokcirkel 2

De två andra bokcirklarna är Genusbokcirkeln 1 och Genusbokcirkeln 2. Efter önskemål läser vi samma böcker som i bokcirkeln hösten 2021 i Genusbokcirkel 1. Här bokpratar vi om skönlitterära böcker med fokus bland annat på kvinnoroller, mansroller, normer och identitet. Varje träff avslutas med en skrivövning baserad på boken vi läst.

Välkommen att läsa mer om Genusbokcirkeln 1 här.

I Genusbokcirkel 2 fortsätter vi att fokusera på kvinnoroller, mansroller, normer, identitet med mera. Du har även möjlighet att träffa fyra av författarna, vars böcker vi läser, live via Zoom. Du behöver inte ha varit med i Genusbokcirkel 1 för att anmäla dig till Genusbokcirkel 2. Vill du vara med i båda bokcirklarna, eller varför inte kombinera en av dem med Bokcirkel + skrivarkurs = sant, går det så klart också bra.

Välkommen att läsa mer om Genusbokcirkeln 2 här.

Hoppas att vi ses under våren 2022!

en_USEN