Skrivresa till Paris

Skrivresa till Paris

29 maj – 2 juni 2019

Gå på upptäcktsfärd i ditt manus och upplev samtidigt litteraturens Paris!

Har du redan ett skrivprojekt på gång som du vill vidareutveckla? Nu har du chansen att gå på upptäcktsfärd i ditt manus och samtidigt uppleva litteraturens Paris! En skrivresa öppnar upp sinnena för nya, spännande intryck – och du kommer garanterat att se ditt manus med nya ögon.

Kanske har du dessutom alltid drömt om att skriva på Pariskaféer? Varje dag kommer vi att hålla till på olika kaféer i Paris med litterär anknytning.  

Varje förmiddag kommer du att få inspirerande skrivövningar som hjälper ditt skrivande framåt. Du kommer även att få ”hemläxor” där du både skapar text och upplever Paris. Nästkommande förmiddag får du respons på det du skrivit. Under eftermiddagarna finns tid för eget skrivande. 

Vi kommer bland annat att arbeta med stil, miljö, karaktärer, tema och budskap. Tycker du att det låter svårt? Det här fixar du! Alla skrivövningar anpassas efter varje deltagares manus.

Senast två veckor före kursstart skickar du in cirka 10 sidor text, som du även får ett skriftligt lektörsutlåtande på.

Tid – upplev våren i Paris

Våren i Paris är, som bekant, väldigt vacker. Skrivresan äger rum mellan onsdagen den 29 maj och söndagen den 2 juni 2019. (30 maj är Kristi himmelfärdsdag).

Plats – inspireras av litteraturens Paris

Varje dag kommer vi att vara på ett nytt kafé med litterär koppling där såväl kända franska som amerikanska och svenska författare hållit till. Den första dagen kommer vi till exempel att träffas på det mytomspunna kafé La Coupole i Montparnasse, där kända konstnärer och författare samlades, främst under mellankrigstiden.

För den egna skrivtiden kommer ni att få tips på spännande och vackra platser att besöka.

Pris: 6 200 kr inkl. moms.

Boka tidigt-pris: Bokar du före den 31 januari betalar du endast 5 800 kr.

Boka här!

Du betalar först en anmälningsavgift på 1000 kr och får sedan en faktura på resterande belopp. Anmälan är bindande.

Antal platser

Observera att antalet platser är begränsat till sju (först till kvarn gäller!) – detta för att skapa en sammansvetsad grupp där alla känner sig trygga och får lika mycket responstid. 

 

Vad ingår i priset?

  • Skrivövningar och grupprespons varje förmiddag (cirka kl. 09:30–13:00). Efter lunch (som betalas av deltagarna själva, förutom första dagen då en trerätters-lunch samt frukost ingår) får deltagarna dagens hemläxa.
  • 1 timme individuell coaching per deltagare ingår i skrivresan. (Det går bra att köpa till fler timmar. Pris 1000 kr/timme.)
  • Lektörsutlåtande på 10 sidor text, som skickas in senast två veckor före kursstart
  • Välkomst-frukost och trerätters-lunch på La Coupole 
  • En guidad tur (cirka två timmar) i litteraturens Paris
  • En picknick vid Seine (kvällstid)

Vad ingår inte i priset?

  • Mat (möjlighet finns för gemensamma middagar)
  • Boende
  • Kostnad för resa till och från Paris

Observera att kaféerna vi kommer att vara på gärna vill att deltagarna köper en kaffe eller liknande samt äter lunch där.

Bienvenue!