Skriv-workshop i Paris

Skriv-workshop i Paris

28 – 30 oktober 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våren 2019 anordnade jag en skrivresa till Paris som blev väldigt lyckad. Så här tyckte till exempel en av deltagarna:

Många bra skrivövningar, som man dessutom kunde inkorporera i sitt eget skrivande, och en bra kursledare som ansträngde sig för att se det bra i texterna.”
Varje dag skrev vi på ett kafé med litterär koppling, där vi genomförde spännande skrivövningar. Första dagen var vi på anrika La Coupole i Montparnasse, där såväl Paul Bowles och Cora Sandel som Jean Cocteau, Georges Simenon har hängt. Simenon skrev till och med sina polisromaner ”Maigret och den dödsdömde” och ”Maigret på hotel Majestic” på plats.
 
 
La Coupole
 

 

Övriga kaféer vi skrev på var: Le Barbouquin i Belleville, Café de Flore i Saint-Germain-des-Prés (där dekorationen på cappuccinon var helt klart snyggast), Le Philosophe i Latinkvarter, samt på Café Hugo nära Victor Hugos lägenhet vid Place des Vosges i Le Marais. Vi tog så klart även en tur till Shakespeare and Company och deras kafé som har utsikt mot Notre-Dame.

Café de Flore

Ny skriv-workshop

Efter flera förfrågningar kommer jag nu att arrangera ännu en skriv-workshop där vi under tre dagar skriver på litterära kaféer i Paris. Nu är det kanske dags för just dig att gå på upptäcktsfärd i ditt eget skrivande?

Le Barbouquin

Vi kommer genomföra olika skrivövningar som du får grupprespons på. Bland annat kommer vi att arbeta med de olika sinnena.

I priset ingår även kommentarer och ett utlåtande på fem sidor text, som du gärna får skicka in (senast) cirka två veckor före workshopen. Då kommer jag även att anpassa skrivövningarna efter varje persons text.

(Känner du däremot att du hellre vill spara responsen på de fem sidorna till efter workshopen så går det så klart också bra.)

Salle Labrouste, Bibliothèque Saint-Geneviève

Stannar du en extra dag i Paris och vill skriva på ett bibliotek, följer jag gärna med dig till fina Bibliothèque Sainte-Geneviève i Latinkvarteren, där jag hjälper till att skriva in dig (gratis). I anslutningen finns även Bibliothèqu nordique, nordiska biblioteket som har en stor samling svensk och nordisk litteratur.

Observera att max antal deltagare är fem – detta för att du ska få så mycket respons som möjligt på det du skriver och för att skapa en trygg och sammansvetsad grupp.

 

Datum: 28-30 oktober 2019

Tid: varje dag kl. 11-16 (med paus för lunch)

Pris: 2 500 skr inkl. moms. (Observera att lunch inte ingår i priset.)

En timme individuell coaching: Vill du kan du även köpa till en timme individuell coaching för 500 kr.

Boka din plats: du bokar din plats via Simple Signup genom att klicka på knappen nedan. Du betalar en anmälningsavgift på 500 skr inkl. moms och får sedan en faktura på resterande belopp.

Boka din plats här

Platsantal: observera att det endast finns fem platser (först till kvarn …)

För mer information: mejla mig på helenahansentexta@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret här.

Bienvenue ! Varmt välkommen att vara med!