Skrivresa till Paris

Res hållbart och utveckla samtidigt ditt skrivande!

 Till våren erbjuder jag och författarcoachen Ann Ljungberg den perfekta kombinationen för dig som skriver: Skriv på tåget till Paris och stanna kvar i Paris på skrivarverkstad. Skrivarverkstaden vara i fyra dagar.

 

Tågresan startar från Stockholm den 10 maj och från Köpenhamn den 11 maj. På tåget får du spännande skrivövningar och utvecklande utmaningar för att skapa framåtrörelse i din berättelse, tillsammans med rutinerade författarcoachen Ann Ljungberg.

Kanske har du alltid drömt om att skriva på kaféer i Paris? Nu har du chansen!

Den 12 maj tar jag över i Paris och leder dig genom kreativa skrivövningar på några av de mest mytomspunna litterära kaféerna i Paris, som La Coupole och Café de Flore, där författare hållit till och skapat text i alla tider. Du kommer även att få skriva på mer moderna bokkaféer som Le Barbouquin.

Förutom att gå på upptäcktsfärd i ditt eget manus kommer du bland annat att få arbeta med textens stil och ton, karaktärsutveckling och struktur. När du anmäler dig får du svara på frågor i ett formulär där du kan berätta om ditt skrivprojekt och vad du vill ha hjälp med i ditt skrivande.

Alla övningar kommer du att kunna använda i ditt eget skrivprojekt om du vill.

Skrivarverkstaden passar därför både dig som har ett skrivprojekt på gång eller som har en gryende bokidé.   

 Hemresa från Paris sker på egen hand – Jag och Ann tipsar gärna om biljetter och rutter. Du kommer garanterat att ha mycket med dig att skriva om på resan.

Läs mer och anmäl dig på denna sida.

Observera att anmälningsavgiften betalas senast den 10 februari.

Vill du veta mer om Skriv på tåget-resan och skrivarverkstaden i Paris?

  • MEJLA dina frågor till mig (helenahansentexta@gmail.com) eller Ann (ann.ljungberg@litterarakonsulter.se), eller fyll i kontaktformuläret här
  • Gör intresseanmälan i vårt EVENEMANG på Facebook – där besvaras frågor löpande
  • Titta på Skriv-TV som sändes live på Litterära konsulters Facebooksida den 20 december. Då berättade jag och Ann Ljungberg mer om Skriv på tåget-resa inklusive skrivarverkstaden i Paris. 

 

Så här har några deltagare i tidigare skrivarverkstäder som jag arrangerat tyckt:

Stort tack för förra veckan, det var tre intensiva och otroligt inspirerande dagar. Det kändes som att jag lärde mig massor och fyllde upp med både verktyg och skrivlusta för mitt projekt. Jag började skriv-workshopen med en väldigt vag idé. Tre dagar senare var jag fylld av såväl inspiration som direkta texter att använda i mitt skrivprojekt. 

Redan att ha möjlighet att gå en skrivarkurs pa SVENSKA i Paris kändes helt fantastiskt och otroligt. Att sedan göra detta pa restauranger och caféer som alla pa sitt satt har en historia och atmosfär som tidigare inspirerat manga författare och konstnärer gjorde dessa dagar till ett litet Disneyland för vuxna 
Helena är otroligt kompetent. Hennes svensk/franska bakgrund inom författar- och litteraturstudier gör att hon har en bred kunskap men också en mångfaldig syn att se och analysera både texter, tekniker (arbetssätt) och människor.
Helena är oerhört lyhörd och duktig på att förstå var och ens behov och ger ständig en konstruktiv kritik där hon varje gång kommer med goda idéer om hur man kan utveckla sina tankegångar och gå vidare i sin text.
Kursens olika övningar hjälpte mig att komma vidare i mitt personliga skrivprojekt och jag har under kursens gång skrivit flera texter pa ett vis jag inte visste själv att jag kunde göra.
Jag rekommenderar denna kurs till alla som vill komma igång med sitt skrivande eller som har ett projekt som de behöver utveckla, men också till dem som älskar Paris och vill prova en ny alternativ aktivitet.

 

Varmt välkommen att vara med!