Sagt om Helena

Än en gång tack!!! Dina utlåtanden är fulländade! Och du prickar in allt som jag själv ”känner på mig”. Dessutom får du mig att se nya saker som jag aldrig hade tänkt på. Dina tips på hur texten kan utvecklas är också oerhört värdefulla.

– Annika Andebark

Hur Annika upplever mig som lektör kan du även läsa om på hennes blogg andebark.se.  Är du nyfiken på vad Annika skriver kan du läsa intervjun med henne på min blogg.

 

Tack för ditt utlåtande, du anar inte hur mycket du hjälper mig. Så himla bra! Dina strukturerade och genomarbetade analyser och kommentarer är helt fantastiska. Det jag tycker allra bäst om är att du skickar positiv energi som gör det roligt att skriva. Tack!

– Gunilla Lundell

 

Nu skulle jag aldrig drömma om att skriva utan en lektör igen. Skriver man mot en ”vanlig” första läsare som inte är lektör får man ett perspektiv in i historien, och därmed ett utlåtande som färgas av personens egna lekmannamässiga preferenser. Med en professionell läsare får man flera tusen läsare på en gång, känns det som, och ett utlåtande som är sprunget ur insikter om genre, stil, struktur m.m. Och man får det samtidigt som man skapar! Det är fantastiskt!

– Författare som skriver under pseudonym

 

Återigen, tack för lektörsutlåtandet. Jag är väldigt nöjd! Helt otroligt vilket jobb du har gjort! Jag är mycket imponerad. Jag är nu helt övertygad om att jag har haft enorm tur som har råkat ramla över dig på min väg framåt med min roman! Jag känner också att du vill hjälpa mig förädla, inte förändra. Göra det som finns ännu bättre. Det uppskattar jag verkligen. Det här var precis det jag behövde!

Författare som skriver under pseudonym

 

Jag är oerhört glad över att jag valde Helena som lektör till min fantasyberättelse. Inte bara för att hon kommer med professionella tips, riktlinjer och utlåtanden, utan även för att hon finns att bolla idéer med även efter utlåtandet av min berättelse. Hon är tydlig med vad som är bra och mindre bra, utförlig och noggrann, och har de professionella ögon som krävs för att se vad ens berättelse behöver för att bli så bra som möjligt. Jag är mycket nöjd och rekommenderar henne starkt!

– Leah Karlberg Fors

 

Jag har fått hjälp av flera litterära coacher, skrivarkursledare och lektörer, men fastnade till slut för Helena. Hennes professionalism, kunnande och engagemang är något alldeles extra. Om man får hennes utlåtande vet man exakt hur man ska gå vidare med manuset. Helena är inspirerande, beläst, kunnig och har den nödvändiga blicken i ögat. Hon kan konsten att anpassa sig till varje författare in spe, är generös, lätt att tycka om, och helt enkelt bäst. Rekommenderas!

Drömmer du om att ge ut en bok? Kontakta Helena!

– Katarina Foss, författare till bland annat Du fria i antologin Älska noveller – 30 nyanser av frihet (Ordberoende förlag, 2017) och Ina i antologin Nybakat 2017: tio vinnande noveller (BoD, 2018).

 

Jag är så grymt glad och tacksam över att jag träffade dig på SKRIV förra året och att just du fick mitt första kapitel (och att du orkade vänta en halv evighet på resten av manuset). Det känns verkligen att du har läst mitt manus med respekt och stort intresse och du har hittat många detaljer och kommit med fina utvecklingsförslag.
Jag har läst, fnissat för att jag missat vissa uppenbara saker och förundrats över hur små ändringar kan förändra en mening eller ett stycke totalt.
Jag känner att mitt manus växte när jag korrade om efter alla testläsare men efter din läsning så kom det där viktiga ”lilla extra” som känns så himla bra.
Jag fick även många bra tankar och visdomar att ta med mig in i nästkommande manusproduktion.
                                                                                                                                                   – Petra Sandberg Holstensson, författare till På andra sidan växer gräset (Calidris förlag, 2016) och Vildas vilda ben (Idus förlag, 2016.)

 

 

Jag är mycket nöjd med dina kommentarer. Du har fått mig att se på texten på ett sätt som jag aldrig själv skulle kunna hitta fram till. Som om jag kom upp på en okänd topp och fick en annan utblick över landskapet.

– Bo Fridén